Johann Sebastian Bach

En musikalsk billedfortælling

En musikalsk billedfortælling om J.S. Bach er en blanding af koncert, fortælling
og billedshow. Forestillingen varer 5 kvarter – med eller uden pause.
Vi medbringer klaver, sølvfløjte, lærred, projektor, lys, lyd foruden masser af engagement og godt humør.

bachjs_4

Johann Sebastian Bach
1685-1750

Holder De af Bach? Det er meget forståeligt. Hans musik er enestående og hans liv er tillige en spændende historie, som formidles ved hjælp af billeder, musik, fortælling og fællessang.

Adskillige rejser er gået til Bachs fødeegn, det smukke Thüringen, for at følge i hans fodspor og gennem­fotografere hans hjemegn – som i øvrigt har flere sammenfald med, hvor Luther levede, hvorfor denne også naturligt indgår i ”foredrags-billedshow-koncerten”.

Bach blev født i Thüringen i 1685. Han bliver forældreløs som 10-årig.  Som 15-årig synger han sig til en plads som kostelev ved latinskolen i Lüneburg.

Som 20-årig rejser han til Lübeck for at høre Diderik Buxtehude, og bliver så begejstret, at han bliver væk 3 måneder og ikke de 3 uger, han havde fået lov til.

Kampe mellem ortodokse og pietister samt forskellige hof-intriger spænder ben for ham. Han søger sin afsked, og bliver derfor sat i fængsel i en måned.

Bach havde i løbet af sit liv 2 koner og fik i alt 21 børn. Han døde fattig og hans sidste kone endte sit liv på fattiggården.

Booking: 31689899 – info@sorenjuhl.dk